Varbi skalar upp med kontor i Nederländerna

HR-techbolaget Varbi fortsätter nu att expandera verksamheten utanför Norden genom att öppna ett kontor i Nederländerna. Varbi har redan en kundbas i landet samt ett partnerskap med Centric, Nederländernas största privatägda IT-företag med en heltäckande plattform av SaaS-tjänster inom HR. 

    – Detta är ett naturligt och bra steg för oss att finnas på plats och vara närmre våra nederländska kunder, berättar Magnus Mollstedt, VD på Varbi.

Varbi utvecklar sedan 2007 det molnbaserade rekryteringsverktyget Varbi Recruit som idag används av mer än 50 000 rekryterare och rekryterande chefer på 500 olika företag, kommuner, myndigheter, regioner, organisationer och ledande universitet i Norden och Nederländerna. I Nederländerna finns bland annat kunder som det stora nationella TV-bolaget NOS och Lagardere Travel Retail. 

– När vi skulle bestämma ort för vårt kontor i Nederländerna valde vi till slut Utrecht då det är en bra knutpunkt dit det är lätt att ta sig från hela landet, det är inte för intet som Utrecht kallas hjärtat av Nederländerna. Nederländerna är en mycket mogen marknad där våra SaaS-lösningar inom rekrytering kan erbjuda kunderna ett stort mervärde, säger Nick van der Meer, Sales Manager Nederländerna på Varbi. 

Varbi har satsat mycket på att utveckla ett rekryteringssystem som stödjer komplexa rekryteringsprocesser, vilket nu kan bli ett stöd för fler universitet och organisationer i Nederländerna i deras rekryteringsarbete.

– Att vår produkt fungerar väldigt bra på den nordiska marknaden visste vi redan, men det är kul att nu få bekräftat att Varbi rekryteringssystem fungerar mycket bra även på den nederländska marknaden. Vårt fokus har länge legat på internationella företag, offentlig sektor och universitet, vilket speglas i systemet gällande viktiga funktioner för stora organisationer, fokus på hög säkerhet och GDPR-anpassning. Vi satsar nu på Nederländerna och har anställt flera nederländska kollegor. Vårt nya kontor i Utrecht är ett viktigt steg i vårt mål att bli en ledande aktör även i Nederländerna, fortsätter Magnus Mollstedt.

Under 2020 ligger fokus på att fortsätta växa i Nederländerna med målet att bli det naturliga valet när det gäller molnbaserade systemstöd inom rekrytering. Liksom i Norden är internationella företag, offentlig sektor och universitet stora och viktiga målgrupper för Varbi.

Kontakt:
Nick van der Meer
Sales Manager The Netherlands, Varbi
+31 70 808 1000
www.varbi.test/nl/