Gör ni era chefer delaktiga i ert rekryteringssystem? Fyra enkla tips.

Vi arbetar idag med flera av Sveriges största arbetsgivare och har därför byggt systemet för att det ska vara enkelt för cheferna i organisationen att vara delaktiga i rekryteringsverktyget. Vi tror att det är viktigt att cheferna får de verktyg de behöver inne i systemet så de tycker att rekryteringsprocessen känns enkel och logisk.

Vilka är då de fyra viktigaste punkterna för att underlätta rekryteringsprocessen för era chefer?

  • Systemet ska vara självinstruerande. Det är viktigt att systemet är intuitivt och leder chefen i rekryteringsprocessen, speciellt om man inte är involverade i rekryteringsprocesser varje månad.
  • Skapa checklistor för cheferna. I Varbi så kan ni skapa checklistor för er rekryteringsprocess så att chefen tar rätt steg genom hela processen.
  • Hjälp cheferna med intervju- och referensfrågor. Genom att använda kompetensbaserad rekrytering så tar systemet fram frågemallar utifrån vilka kompetenser ni söker till olika roller. Det gör både intervjuprocessen roligare och skapar bättre förutsättningar att hitta rätt kandidat.
  • Snabb kommunikation. Genom systemet kan cheferna enkelt använda olika meddelandemallar för att ha en effektiv kommunikation med kandidaterna. Det hjälper er bland annat att inte missa att ge återkoppling till kandidater som bjudits in  till intervjuer. 

Tycker cheferna att det känns roligt att använda rekryteringssystemet kommer allt gå både snabbare och smidigare, vilket sparar massor av tid och resurser till hela organisationen.