Kundintervju: Graniten ska fyrdubbla verksamheten på fem år

Graniten är en global leverantör av maskinlösningar till läkemedelsindustrin och automationssektorn för sjukvård. Sedan 1992 har de byggt nyckelfärdiga lösningar, och erbjuder idag produkter som sträcker sig hela vägen från anpassade innovationer till fullskalig produktionsutrustning.
  –  Styrkorna är att vi är ett heltäckande produktbolag som kan erbjuda folk karriärmässiga delar i hela kedjan, vi är ett spännande företag med korta beslutsvägar och bra gemenskap, berättar Magnus Wall, CEO på Graniten. 

Graniten grundades i Uddevalla, och har nu även kontor i Arlöv och Stockholm. Med sin svenska bas jobbar de brett globalt och har bland annat varit med och levererat både till Pfizers vaccinfabriker och flertalet andra stora Pharma bolag.
  – Vi går under en samhällsviktig funktion, och i dessa tider ser man vilka funktioner som är viktiga. Detta är konkreta saker som räddar liv, fortsätter Magnus. 

De har ett komplett utvecklingsteam med allt från mekanik, systemingenjörer, automationsingenjörer, elkonstruktion och har även en egen produktion där de gör tester. Eftersom att de levererar globalt, bland annat till USA samt inom en så viktig bransch, ställer det höga krav på spårbarheten, men även att följa FDA-reglementet. För att fortsätta vara en framstående aktör har employer branding-arbetet och rekryteringen blivit en framgångsfaktor.
  – Marknadsbehovet är stort, och vi går mot att växa i verksamheten. Vi har satt som mål att fyrdubbla verksamheten på fem år. Vi är idag 60 anställda men hyr även in mycket produktions- och utvecklingspersonal i samarbete med flera partners.

Att vara en attraktiv arbetsgivare är viktigt.
  – Vi marknadsför oss mycket och det har varit framgångsrikt. Vi lyfter våra medarbetare på LinkedIn med vittnesmål. Det blir väldigt äkta. Vi fokuserar på människorna bakom maskinerna, allt handlar om människor i grunden. Vi säljer maskiner men det är människor som jobbar med maskinerna, och människor som köper maskinerna. Att hitta ingenjörer kan ibland vara en utmaning, men vi kommer att klara det. Vi har en härlig atmosfär inom företaget. 

För att vara redo för den stora tillväxten använder de sedan förra året Varbi.
  – Anledningen till att vi valde Varbi var dels på grund av GDPR, förenklad administration för rekryterande chef, men också för möjligheten att annonsera på LinkedIn direkt via rekryteringsverktyget. Det har varit användbart för oss när vi letat rätt personal. 

Fokus framöver blir att växa.
  – Men det ska vara med rätt affärer, och rätt människor. Vi ser både till kunskap och person, avslutar Magnus. 

Läs gärna mer om Graniten här!