Använd frågetyper för att göra din urvalsprocess smidigare

Känner du igen dig i att man ibland vill ut med annonsen snabbt för att man behöver tillsätta positionen helst igår? Det är vanligt. Men, genom att göra ett gediget förarbete med väl valda frågor sparar du mycket tid när det väl är dags att göra urvalet. 

Med hjälp av urvals- och kvalificeringsfrågor kan du snabbt och smidigt sortera bland skallkraven hos kandidaterna för att säkra de “hårda kraven”, till exempel om kandidaten ska ha en viss utbildning eller viss erfarenhet för att få tjänsten. Genom att göra urvalet med Varbis funktion för avidentifierbart urval kan du värdera kandidaterna utan att ta hänsyn till namn, kön, etnicitet eller någon av de övriga diskrimineringsgrunderna. På så sätt hamnar kompetensen i fråga i fokus, och du kan välja att filtrera endast de kandidater som uppfyller viktiga krav. 

Som ett komplement till frågor som säkrar hårda värden och kompetens kan du med fördel använda dig av videofråga för att lära känna kandidaten på ett personligt och snabbt sätt. Med Varbi Video och videofrågor får kandidaten möjlighet att besvara en fråga som du satt upp med video. Kandidaten kan välja att spela in antingen med datorns webbkamera, med sin telefon eller surfplatta eller helt enkelt att ladda upp ett förinspelat videoklipp. 

Varbi-tips!

Kombinera gärna urvalsfrågor med kompetensbaserad rekrytering.

Rekryterar du via Varbi och vill ha mer information om våra olika frågetyper? Då rekommenderar vi dig att kika på vårt webinar som hölls av Jonas Rosenström och Michaela Lindblom tidigare i veckan! Uppge din epostadress nedan så skickar vi det till dig. 

[contact-form-7 id=”2398″ title=”Webinar urvalsfrågor”]