I love HR – tips från Tove Avrin, HR-specialist på Vänersborgs kommun

Att skapa en attraktiv annons kan ibland vara klurigt. Tove har de senaste åren jobbat med employer branding, tidigare i Uddevalla kommun och nu i Vänersborgs kommun. 

Nu delar hon med sig av sina tre bästa tips för att skapa en attraktiv annons!

  1. Attrahera! 

Fokusera på vem det är ni vill attrahera så ni når rätt målgrupp. Vad attraheras målgruppen av? Vilka intresseområden vill ni fånga? Vilka huvudansvar innefattar rollen? Inled annonsen genom att beskriva dessa delar och lyft era styrkor för att fånga den ni söker. Ni vill bygga en känsla hos den som läser att “ah, här vill jag läsa vidare!”.

  1. Var personlig och ärlig

Lyft fram arbetsplatsen. Vad är ni riktigt bra på? Varför trivs ni på er arbetsplats? Hur är er chef? Hur är ni mot varandra? Upplever ni till exempel utmaningar i ledarskapet eller arbetsmiljön ska ni såklart inte skriva att allt är toppen. Var ärliga och fokusera på det ni uppskattar! 

Gör en professionell och kärnfull beskrivning av rollen. Skriv på ett personligt och ödmjukt sätt och använd er av ett enkelt, icke-akademiskt, språk. Låt annonsen andas framåtanda! 

Förklara varför det är krav på vissa specifika kompetenser. Var också transparant med hur processen ser ut.Vet ni vilka urvalsmetoder ni kommer använda er av? Vet ni när ni planerar att genomföra intervjuer? Skriv det så den som söker får möjlighet att förbereda sig!

  1. Bild och film

Komplettera gärna annonsen med en bild eller ännu hellre med en film som förstärker den där känslan ni vill förmedla! Då får ni också möjlighet att visa olika situationer i vardagen. Det gör annonsen mer levande och personlig och den som söker får en bättre känsla av både arbetsplatsen och arbetsuppgifterna. 

Tack för tipsen, Tove! Är du nyfiken på att veta mer kring saker du kan tänka på när du skapar en annons? Den 13 april håller vi webinar om detta, anmäl dig här!