I love HR – intervju med Maria Benholm, ägare av Find AB

Vad kul att du vill vara med Maria, kan du berätta lite mer om din karriär? 

Jag har en bakgrund inom försäljning, främst inom kök och bilar, och har även varit butikschef inom kök och regionchef i städbranschen. Jag är diplomerad coach och har rekryterat personal i många roller, men har varit ren rekryterare i lite drygt tre år. Jag har bred erfarenhet inom många branscher och nivåer vilket är en stor styrka inom rekrytering.     

Du startade nyligen ditt egna företag, Find AB, har du några lärdomar som du vill dela med dig av kring den processen?

– Ha tålamod. Och lite mer tålamod. Det tar tid att få ordning på ett AB men till slut föll allt på plats. Det bästa jag gjorde var att få hjälp med mitt varumärke – vem är jag och vad ska jag erbjuda i mitt företag. En otroligt viktig process som gjorde att skapa logotype, hemsida och profil väldigt roligt och enkelt.

Du brinner för rekryteringen, vad har du för vision för företaget i framtiden? 

– Att få hjälpa företag finna rätt personal – att arbeta långsiktigt och vara ett bra bollplank i deras organisatoriska tillväxt. Rekrytering är så mycket mer än att bara skicka CV, och vi har utmaningar framöver med både kompetensbrist och det stora generationsgapet. Det gäller att följa med i förändringarna som sker hela tiden

Vad tror du är viktigt för att man ska lyckas med sin rekryteringsprocess? 

Att man verkligen går till botten med vad man behöver – kompetens, personlighet och förväntningar. Hur ska vi hitta rätt person, var söker vi efter dem, hur får vi dem attraherade av oss och sedan hur behåller vi dem. Att ta hjälp av en rekryterare gör att man får en neutral och kompetent partner som ser den stora bilden. Det ställs högre krav på företag hela tiden, gällande ledarskap, arbetsmiljö och flexibilitet. 

Sist men inte minst vad är det som du älskar allra mest med ditt nya jobb? 

– Att får göra det jag älskar – hjälpa människor att hitta rätt. Både yrkesmässigt, i team och personligt. Att få företag att blomstra och ha fantastiska anställda. Tillsammans är vi bäst.