I love work – intervju med Annica Liljendahl

Kan du börja med att berätta om din egna karriär?

– Jag hade under några år arbetat i lite olika butiker när jag började på SIBA 2008 som säljare och vitvaruansvarig, jag blev under det året även ansvarig för exponering och kampanjer i butik. SIBA satsade på sin personal och jag fick möjligheten att utvecklas och växa inom företaget. Jag är en driven person så det passade mig väldigt bra. 

Mina senaste tjänster på SIBA var riktigt utvecklande. Jag fick vara med i starten för siba.se där jag hade hand om text och bild samt kampanjer. Därefter fick jag då mitt drömjobb, att få jobba med butikerna och utveckla dem. 

Jag arbetade som konceptutvecklare på SIBA i cirka fyra år, sen konverterade vi de flesta SIBA-butiker till Netonnet-lagershopar under ett år. Jag slutade som konceptutvecklare på Netonnet 2018, och hade då även hunnit arbeta som försäljningskoordinator i sex månader. Jag har varit föräldraledig samt utbildat mig på IHM efter min tid på Netonnet. Jag är för tillfället föräldraledig och kommer snart att bli mer aktiv i mitt arbetssökande då jag inte har något nytt arbete att gå tillbaka till.

Vad är det du verkligen brinner för?

Jag utmanar gärna mig själv och vill växa och utvecklas. Att få vara lösningsorienterad, arbeta i högt tempo och nå goda resultat är något av det som jag brinner för. Att konvertera SIBA till Netonnets lagershopar var något av det roligaste jag varit med om. En hel del utmaningar med arbetade under tidspress och med korta deadlines. Jag växte enormt mycket under den perioden och hade hand om en del stora upphandlingar och projekt. 

Inom vilket område vill du jobba och varför passar det dig? 

– Jag söker främst tjänster inom försäljning, marknad, konceptutveckling och projektledning men är även öppen för nya spännande tjänster. Jag är en kreativ, positiv och lösningsorienterad person som har förmågan att fatta både snabba och välgrundade beslut. Jag är lyhörd, flexibel och har en prestigelös inställning. Samtidigt är jag noggrann, strukturerad, söker proaktivt information för att driva arbetet framåt och löser utmaningar på ett effektivt sätt. Jag har förmågan att motivera och skapa engagemang i gruppen och har en enorm drivkraft som lätt smittar av sig

Vad är viktigast för dig när du väljer en ny arbetsgivare?

– Att jag får möjligheten att utvecklas med företaget. Man ska satsa på sin personal, tycka det är viktigt med hälsa och välmående. Det ska finnas struktur med tydliga mål och en bra arbetsmiljö med möjlighet till flexibilitet. 

Vad är viktigaste i en rekryteringsprocess när du söker ett jobb? 

– Feedback, tydlighet och återkoppling. 

Om det är någon som läser detta och tycker att du verkar intressant, hur får de enklast kontakt med dig?  

Linkedin: Annica Liljendahl 

Mail: aliljendahl@hotmail.com