Så gick feriejobbsarbetet i Smedjebackens kommun – intervju med Patricia Andersson

Det är ert första år att använda Varbis system för feriejobb, hur har det fungerat tycker du?

– Modulen har fungerat bra och har underlättat för oss när det kommer till den administrativa delen. Processen i systemet var lätt att ta till sig och vi har haft bra stöd från vår kontaktperson, Michaela, under hela processen. 

Att förbereda ungdomar inför arbetslivet är ett otroligt viktigt jobb, vilka utmaningar ser ni kring hanteringen av Feriejobb?

– Tiden för att bistå ungdomarna under hela processen, de är unga och inte vana vid hur de ska hantera alla delar i deras ansökningar för feriejobb. Att bemöta alla ungdomars behov och de ungdomar med speciella behov. 

Ni har haft ungefär 150 platser och lite över 200 ansökningar i år, vilket är ert framgångsrecept?

– Pandemin hade en stor påverkan för i år samt att vi nådde ut via kommunikationsverktyg via elevers lärplattform. Många ungdomar trivs hos oss och pratar gott om kommunen. De pratar gott om arbetsplatsen och är goda ambassadörer. Som en liten kommun sprids informationen säkerligen till våra unga via släkt eller föräldrar som arbetar hos oss.