I love HR – intervju med Sara Gustafsson, HR- och kommunikationschef i Uddevalla kommun

Fantastisk roligt att du vill vara med Sara! Kan du börja med att berätta lite mer om din egen karriär?

– Jag fick upp ögonen för ledarskap i trettonårsåldern som juniortränare i golf, jag blev inspirerad av Pia Nilsson och hur hon byggde sitt situationsanpassade ledarskap med en liknelse kring blommor. Varje blomma är unik och behöver sin del av näring, vatten, stöttning och frihet. Det har funnits med mig sedan dess. Jag har “drillats” i ledarskap på IKEA och varit chef i olika roller i 15 år främst inom sälj, kundrelation och nu inom HR och kommunikation. Mina drivkrafter både privat och i mitt yrkesliv är att utveckla både mig själv och andra, utmana det vardagliga och, att göra det tillsammans med andra. 

Du är idag HR- och kommunikationschef på Uddevalla kommun, kan du berätta mer om den rollen?

– Jag har en ganska bred roll med mycket fokus på strategi, taktik och verksamhetsplanering för att utveckla vårt arbetsgivarvarumärke. Inom personal- och kommunikationsavdelningen ingår enheterna lön, HR och kommunikation/kontaktcenter. Ett axplock av vad jag arbetat med i veckan är vårt samverkansavtal med facken, verksamhetsplanering inför 2022 där vi nu initierat en översyn av vår rekryteringsprocess, budget 2023, riktlinjer för pensioner både för politiker och tjänstemän till exempel och avstämning kring vårt nya personal och lönesystem. 

Jag arbetar tillsammans med otroligt kompetenta kollegor på personal- och kommunikationsavdelningen, vi försöker att utmana och utveckla vår organisation. De stora processerna vi arbetar med är kopplade till ett hållbart arbetsliv och att skapa organisatoriska förutsättningarna för en sådan samt att arbeta strukturerat med kompetensförsörjning, en av kommun-Sveriges största utmaning. Sedan utvecklar vi vårt sätt att kommunicera – både gentemot våra medborgare och våra medarbetare.

Vilka synergier ser du mellan HR och kommunikation hos er?

– I en stor organisation som vår är kommunikation A och O, det handlar inte bara om att få ut ett budskap, det måste nå in också. Klyschigt kanske likväl extremt viktigt. Den interna kommunikation är jätteviktig och HR-processerna kräver mycket kommunikation, sedan arbetar vi med kontaktcenter och här samlar vi på oss feedback som våra medarbetare behöver ta till sig och använda sig av så att vi utvecklar våra verksamheter. Win win kan man kalla det.

Vilka tips skulle du ge mig om jag är i början av min karriär?

– Identifiera det som driver dig inombords – verkligen på djupet menar jag då – och fundera på vad som ger dig energi, gör dig nyfiken, vad som intresserar dig och försök att hitta arbeten/uppdrag som går i linje med detta. Mitt intresse för psykologi och verksamhetsutveckling har fört mig dit jag är idag.