Tre fördelar med att skippa personligt brev och ett traditionellt CV

Det blir allt mer vanligt att undvika traditionellt CV och personligt brev i rekryteringsprocessen. Men varför? Nedan listar vi tre fördelar. 

1. Ökad jämlikhet

Genom att inte ha traditionellt CV och personligt brev i processen blir det lättare att bedöma faktiska kompetenser snarare än att man fastnat för ett snyggt layoutat CV eller ett roligt personligt brev. Därmed ökar den jämlika bedömningen utifrån vad kandidaten faktiskt har för erfarenheter och kunskaper. I kombination med att använda kompetensbaserad rekrytering minskar vi risken för felrekryteringar. 

2. Effektivare översikt

Det går snabbare att sålla bland kandidaterna och snabbt få en översikt över vilka som passar in på kvalifikationerna och inte. Det gör urvalsprocessen mer effektiv.

3. Det går snabbare för kandidaten att söka

Med hjälp av att använda Varbis formulär för erfarenheter, utbildningar och jobb behöver kandidaten initialt lägga lite längre tid på att fylla i allt, men efter detta finns redan informationen på plats och kandidaten kan skicka in sin ansökan med endast ett par klick. Tidssparande i längden, med andra ord! 

Läs gärna mer om hur Karlstads kommun resonerar kring detta i intervjun nedan.