Tre tips i rekryteringsverktyget av Michaela Lindblom, Head of customer success

Hej Michaela! Vad kul att du vill vara med och dela med dig av dina favorittips i Varbi. Vilka är dina tre bästa funktioner? 

– Jag älskar att spara tid och att vara effektiv, så mina tre tips blir utan tvekan funktionen för intervjubokning, digital referenstagning via rekryteringssystemet och frågemodulen. 

Varför? 

– För det första, att sätta upp frågor kan ibland ta lite tid när man ska sätta upp ärendet, men det underlättar urvalet något enormt. Försök att skala ner vilka kvalifikationer som är ska-krav och bör-krav, och ställ frågor utifrån dessa så att du sedan kan sortera bland kandidaterna. Ibland får man jättemånga ansökningar, och då sparar man mängder med tid på att snabbt kunna göra det första viktigaste urvalet. Krävs en viss utbildning för att genomföra jobbet är det ingen idé att sitta och läsa igenom ansökningar där utbildningen saknas. Det är fantastiskt bra. 

Gällande intervjubokningen och referenstagningen – jag har tidigare jobbat en hel del med rekrytering själv och via intervjubokningsfunktionen får man snabbt en översikt över vilka man bjudit in och till vilka tillfällen, och kandidaterna får möjlighet att själva välja vilken tid som passar dem. Man sparar många minuter på att slippa ringa samtal och komma överens om en tid, speciellt om man har många kandidater att intervjua. Gällande referenstagningen så gör den rekryteringen mer fördomsfri – rekryteraren slipper bli påverkad av ifall personen som lämnar referenser låter trevlig eller inte, och man kan ställa in så att man behöver verifiera sig med bank-ID om man så önskar. Det är jättepraktiskt. Det är inte alltid lätt att få tag på referenterna på arbetstid heller, och många vill inte ta sådana samtal efter jobbet. Med hjälp av digital referenstagning kan de svara på frågorna i lugn och ro när det passar dem.  

Så, mitt råd till er, använd er av dessa funktioner! Är du osäker på hur, ring gärna mig eller mina kollegor på supporten så guidar vi er gärna. Referenstagningen är en tilläggsfunktion där er kontaktperson hos oss kan ge mer information. 

Tack Michaela för tipsen! 

Fyll i din e-postadress om du vill ha länk till vårt webinar om digital referenstagning

Din e-postadress sparas endast för att skicka webinaret till dig.

[contact-form-7 id=”2398″ title=”Tips mer info”]