Tre tips i rekryteringsverktyget av Emilia Angséus, kommunikationsansvarig

Hej Emilia! Vad kul att du vill vara med och dela med dig av dina favorittips i Varbi. Vilka är dina tre bästa funktioner i Varbi rekryteringssystem? 

– Det finns ju så många, men om jag bara måste välja tre så skulle det vara bildbanken, social media-annonseringen och kommentarsfunktionen. 

Varför? 

– Om vi börjar med bildbanken så ger den fantastiskt smidiga möjligheter att göra annonserna lite mer personliga och unika. En bild kan på många sätt beskriva känslan i verksamheten mycket snabbare än en annonstext kan göra. Man kan dels välja att ha ett generellt bibliotek, alternativt dela upp bilderna för olika avdelningar så att kollegor endast kan välja mellan de bilder som är aktuella för deras avdelning. Det ingår ett visst antal bilder per organisation, men man kan också välja att köpa till mer utrymme i bildbanken om man har många bilder man vill använda sig av. Och det kan det ju verkligen vara värt, tycker jag personligen!

Sen tycker jag ju också såklart att vårt team för social media-annonsering är toppen. Man kan direkt via publiceringsläget i Varbi välja att beställa målgruppsstyrda annonser på Facebook, LinkedIn och Instagram. Vårt recruitment marketing-team tar då personlig kontakt med beställaren och skickar korrektur och hjälper till med målgruppsanpassning för att algoritmerna ska nå ut till relevanta kandidater som inte aktivt letar nytt jobb. Förra året producerades över 4000 annonser och det är ett roligt kvitto på att det fungerar bra. Vi började med detta för många år sen nu för att förenkla för användaren att nå ut i önskade kanaler, samtidigt som vi upplevde att det generellt saknades en transparens i branschen kring vad som gick till kanalen och vad som var produktionskostnad. För oss är transparens och tydlighet väldigt viktigt. 

Sen gillar jag kommentarsfunktionen och tycker absolut att fler ska använda sig av den. Genom att skriva kommentarer på ansökan kan mina kollegor snabbt se vad jag tyckt om kandidatens ansökan, samtidigt som de kan lägga sina egna kommentarer. Det är fantastiskt om man är flera som samarbetar i en rekrytering, det blir enkelt att få en överskådlig bild av vad kollegorna tycker och man slipper skicka mail fram och tillbaka med frågor om “vad tyckte du om detta?”. Det ska fungera smidigt, helt enkelt, och det tycker jag verkligen att det gör med kommentarsfunktionen!

Tack Emilia för tipsen!