Grade förvärvar Realcruit och förstärker sitt erbjudande inom HR-tech 

Koncernen Grade fortsätter att växa och förvärvar nu Realcruit. Realcruit erbjuder ett användarvänligt och djupgående verktyg för automatiserad mätning av kandidatupplevelser med förbättrad kandidatupplevelse som främsta mål. Detta bidrar till ett starkare employer brand genom att snabbt identifiera vad kandidaten fått för upplevelse av rekryteringsprocessen.   

– Vi är otroligt glada över att få med Realcruit i vår koncern och vårt helhetserbjudande. Vi har märkt en stor efterfrågan gällande en GDPR compliant-lösning för att mäta kandidatupplevelsen, både från befintliga och potentiella kunder. Genom förvärvet av Realcruit tillgodoser vi nu det behovet och stärker vårt produkterbjudande ytterligare för att hjälpa våra kunder förbättra sina interna rekryteringsprocesser och sitt employer brand, berättar Rickard Kajson, VD för Grade.  

– Att Realcruit nu går vidare till in i Grade-koncernen linjerar perfekt med vår vision; 100% nöjda kandidater i rekryteringsprocesser! Realcruit är i ett läge där företaget är redo för nästa steg, att bredda marknaden och utveckla produkten. Som en del av koncernen finns stora fördelar i form av synergier mellan produkt och marknad. Tack vare Grades spetskompetens och resurser kan produkten ytterligare förbättras, för att skapa ännu större värde för kunderna i form av förbättrade kandidatupplevelser samt employer branding, säger Linus Wetterlind, grundare av Realcruit.

Om koncernen Grade 

Den växande koncernen består nu av bolagen Varbi, Grade, Workbuster, Refensa och Realcruit. Grade erbjuder en helhetslösning inom Talent Management som sträcker sig över hela medarbetarresan. Koncernen omsätter 150 Msek varav nära 90% är återkommande intäkter. Största ägare är Viking Venture.