I love HR – interview med Cecilia Lundberg, HR-strateg på Region Stockholm

Du arbejder for en af Sveriges største arbejdsgivere, Region Stockholm, hvad elsker du ved dit arbejde?

– Jeg brænder virkelig for, at markedsføre Region Stockholm som en holdbar og attraktiv arbejdsgiver for forskellige målgrupper. Det vil sige at få folk til at blive nysgerrige og interesseret af vores erhverv og arbejdspladser. Som en af Sveriges største arbejdsgivere med 46.000 ansatte og flere hundrede erhverv, har vi mange fantastiske arbejdspladser med store udviklingsmuligheder, for os der arbejder her. Jeg begyndte selv som sundhedsassistent, sygeplejerske hjælper og derefter sygeplejerske. I dag arbejder jeg som HR-strateg og har gjort det i flere år. Så jeg har prøvet forskellige erhverv og været på mange forskellige arbejdspladser i regionen, det føles både udviklende og godt.

Jeg elsker også den feedback vi får, fx. når en ung “sommer arbejder” skriver følgende, efter afsluttet forløb “Jeg lærte utroligt meget og blev interesseret af at arbejde i sundhedsvæsenet i fremtiden”. Så bliver jeg rigtig glad og føler at mit arbejde virkelig er meningsfuldt. I samarbejde med alle mine kompetente kollegaer på regionkontoret i Stockholm, føler jeg at vi alle sammen gør en forskel – hver dag!

Du arbejder hovedsageligt med kompetenceforsyning. Et af dine områder, er at få de unge til at blive interesseret af sundhedsvæsenet som erhverv og uddannelse, hvilke udfordringer bliver du mødt af?

– Interessen for sundhedsvæsenet som branche er stor lige nu, jeg tror også at vi har fået lidt gratis boost under pandemien, da mange af vores erhvervsgrupper har været i fokus. Når vi annoncerer vores sommer arbejde, så får vi flere tusinde ansøgninger. Vi ser også en stigning af unge, der søger ind til sygeplejerske uddannelsen.

En udfordring er at få flere drenge/mænd, til at blive interesseret af sundhedsvæsenet som uddannelse og erhverv. Det har været en udfordring siden jeg begyndte og er det stadigvæk. Det arbejder vi med hele tiden.

Det gælder også om at tænke mangfoldighed i alle sammenhæng, der vi ses som arbejdsgivere, på messer, i film på sociale medier osv. Vi vil altid vise bredden og mangfoldigheden, af vores medarbejder og kollegaer.

Hvis jeg lige har startet min karriere indenfor HR, hvilke råd vil du kunne give mig?

– Prøv at arbejde hos lidt forskellige arbejdsgivere, privat, statsligt eller hos en offentlig forvaltning. Mindre eller større firmaer, forskellige branscher. Det er vigtigt at trives med sine kollegaer og sin chef, men også at trives i firmaets kultur. Tænk på hvad du vil og hvad du er god til, tør tag chancen og prøv forskellige steder af, til du finder det der passer perfekt for dig!