SaaS-bedrijf Varbi breidt uit met kantoor in Nederland

Het HR-tech bedrijf Varbi zet zijn activiteiten buiten de Scandinavische regio nu verder door een kantoor in Nederland te openen. Varbi heeft al klanten in Nederland en een samenwerking met Centric, Nederlands grootste particuliere IT-bedrijf met een uitgebreid platform met SaaS-services in HR. 

    – Dit is een natuurlijke en goede stap voor ons om op locatie aanwezig te zijn en dichterbij onze Nederlandse klanten te zijn, zegt Magnus Mollstedt, CEO van Varbi.

Varbi ontwikkelt sinds 2007 de cloud-gebaseerde recruitmenttool Varbi Recruit, die momenteel wordt gebruikt door meer dan 50.000 recruiters en managers van 500 verschillende bedrijven, gemeenten, autoriteiten, regio’s, organisaties en toonaangevende universiteiten in de Scandinavische landen en Nederland. In Nederland zijn er bijvoorbeeld klanten zoals de NOS en Lagardère Travel Retail. 

– Toen we besloten om ons kantoor in Nederland te openen, hebben we uiteindelijk voor Utrecht gekozen omdat het een goede hub is waar je vanuit het hele land makkelijk naar toe kan reizen. Utrecht wordt niet voor niets het hart van Nederland genoemd. Nederland is een zeer volwassen markt waar onze SaaS-oplossing in recruitment klanten een grote meerwaarde kan bieden, zegt Nick van der Meer, Sales Manager Nederland bij Varbi. 

Varbi heeft veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van een wervingssysteem dat complexe recruitmentprocessen ondersteunt, die nu door meer universiteiten en organisaties in Nederland kunnen worden ondersteund bij hun wervingswerk.

– We wisten al dat ons product heel goed werkt op de Scandinavische markt, maar het is leuk om nu te bevestigen dat het Varbi-recruitmentsysteem ook heel goed werkt op de Nederlandse markt. Onze focus ligt al lang op internationale bedrijven, de publieke sector en universiteiten, wat tot uiting komt in het systeem door belangrijke functies voor grote organisaties, focus op hoge beveiliging en AVG-aanpassingen. We investeren nu in Nederland en hebben verschillende Nederlandse collega’s aangenomen. Ons nieuwe kantoor in Utrecht is een belangrijke stap in ons streven om ook in Nederland een leidende speler te worden, vervolgt Magnus Mollstedt.

In 2020 ligt de focus op het blijven groeien in Nederland met als doel de natuurlijke keuze te worden als het gaat om cloud-gebaseerde systeemondersteuning bij recruitment. Net als in de Scandinavische landen zijn internationale bedrijven, de publieke sector en universiteiten belangrijke doelgroepen voor Varbi.

Contactpersoon:
Nick van der Meer
Verkoopmanager Nederland, Varbi
nick.vdmeer@varbi.test
+31 70 808 1000
www.varbi.test/nl/