Waarom social media adverteren?

Er zitten veel voordelen aan het adverteren van uw vacatures op social media. Wist je dat 4 op de 5 werknemers zich kan voorstellen van baan te veranderen als de juiste baan verschijnt? Dit zijn grotendeels passieve werkzoekenden, dat wil zeggen dat ze niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. U kunt deze mensen gemakkelijker bereiken door te adverteren op social media, aangezien de meesten van ons af en toe door onze Facebook- of LinkedIn-feed scrollen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld krantenadvertenties, bereik je bij adverteren op social media de juiste ontvangers wat kwaliteit boven kwantiteit genereert. Een krant heeft misschien heel veel lezers, maar we weten nooit precies wie de vacature ziet. Met doelgroepgerichte advertenties op sociale media weten we wie de vacature in hun feed krijgen. Tevens is de advertentie eenvoudig zichtbaar voor uw doelgroep, zowel voor passieve als actieve werkzoekenden.

Bij Varbi hebben we ons eigen team voor social media advertenties. We maken een advertentie op maat op basis van uw behoeften en met behulp van algoritmen van wereldklasse richten we deze aan uw doelgroep.

Onze beste tips bij het ontwerpen van een advertentie voor sociale media zijn:

  1. Een goede foto of video

Een foto zegt meer dan duizend woorden en is het eerste wat de ontvanger in de advertentie ziet. Gebruik gerust foto’s van uw eigen bedrijf, misschien iemand die symbool staat voor de dienst of waarom geen foto van collega’s?

2. De tekst

Zorg voor een niet al te zware tekst. De advertentie op sociale media is slechts een kleine flits om ervoor te zorgen dat mensen op de hele advertentie willen klikken en deze willen lezen. Het moet geen samenvatting zijn van de hele vacature, maar licht, kort en aanlokkelijk. Ga hier niet al in op eisen en kwalificaties, maar vertel liever over de service, wat je kunt bijdragen of verhogen, kansen of wat een fijne sfeer het is op de werkvloer.

Met heel weinig klikken direct in het Varbi recruitmentsysteem kun je een ​​op de doelgroep afgestemde advertentie voor je huidige vacature aanvragen en laten publiceren op de gewenste social media kanalen.