Drie tips in de recruitment tool door Michaela Lindblom, Head of customer success

Hoi Michaela! Wat leuk dat je erbij wilt zijn en je favoriete tips in Varbi met ons deelt. Wat is jouw top drie?
– Ik hou van tijd besparen en efficiëntie, dus mijn drie tips zijn ongetwijfeld de functie voor het boeken van interviews, het digitaal opnemen van referenties via het wervingssysteem en de vragen module.


Waarom?
– Ten eerste kan het opstellen van vragen tijd kosten bij de initiatie van een vacature, maar het vergemakkelijkt de selectie enorm. Bepaal welke kwalificaties absoluut vereist en gewenst zijn, en stel op basis daarvan vragen, zodat je kunt sorteren tussen de kandidaten. Soms krijg je talrijke sollicitaties, en dan win je veel tijd om snel de eerste selectie te kunnen maken. Als een bepaalde opleiding nodig is om de baan te volbrengen, heeft het geen zin om sollicitaties door te lezen waar deze opleiding ontbreekt. De vragen module is een extreem goede hulp in kandidaatselectie.
Met betrekking tot het boeken van interviews en het afnemen van referenties – ik heb eerder zelf veel met recruitment gewerkt en via de functie voor het boeken van een interview krijg je snel een overzicht van wie je hebt uitgenodigd en voor welke gelegenheden. Tevens krijgen de kandidaten de mogelijkheid om te kiezen welk interview moment hen uitkomt. U bespaart veel minuten door niet te hoeven bellen om een tijd af te stemmen, vooral als u veel kandidaten moet interviewen.


Wat betreft digitale referentiecheck, het maakt de werving ruimdenkender – de recruiter wordt niet beïnvloed door het feit of de persoon die referenties achterlaat aardig klinkt of niet, en je kunt zo instellen dat je moet verifiëren met een bank-ID als je dat wenselijk is. Digitale referentiecheck is heel praktisch. Tijdens werkuren is het niet altijd makkelijk om de referenties te pakken te krijgen en velen willen dergelijke telefoontjes na het werk ook niet aannemen. Met behulp van digitale referentiecheck kunnen zij in alle rust de vragen beantwoorden wanneer het hen uitkomt.


Dus mijn advies aan jou, profiteer van deze functies! Als je niet zeker weet hoe, bel dan gerust met mij of mijn collega’s van Varbi support en we helpen je graag verder. Digitale referentiecheck is een extra functie waarover uw contactpersoon bij Varbi u meer informatie kan verstrekken.


Bedankt voor de tips, Michaela!