Grade neemt Realcruit over en versterkt aanbod in HR-tech 

De Grade Group blijft groeien en neemt nu Realcruit over. Realcruit biedt een gebruiksvriendelijke en uitgebreide tool voor het geautomatiseerd meten van kandidaat-ervaringen met als belangrijkste doel een verbeterde kandidaat-belevenis. Dit draagt bij aan een sterkere employer brand door snel te identificeren welke ervaringen de kandidaat heeft opgedaan gedurende het wervingsproces. 

– We zijn ontzettend blij met Realcruit in onze groep en onze totaaloplossing. We merken een grote vraag naar een AVG-conforme oplossing om de candidate experience te meten, zowel van bestaande als potentiële klanten. Door de overname van Realcruit voorzien we nu in die behoefte en versterken we ons productaanbod om onze klanten te helpen hun interne wervingsprocessen en hun employer brand te verbeteren, zegt Rickard Kajson, CEO van Grade. 

– Dat Realcruit nu doorstroomt naar de Grade Group sluit perfect aan bij onze visie; 100% tevreden kandidaten in wervingsprocessen! Realcruit bevindt zich in een positie waarin het bedrijf klaar is voor de volgende stap, om de markt te verbreden en het product te ontwikkelen. Als onderdeel van de Groep zijn er grote voordelen in de vorm van synergieën tussen product en markt. Dankzij de geavanceerde expertise en middelen van Grade kan het product verder worden verbeterd om nog meer waarde voor klanten te creëren in de vorm van verbeterde kandidatenervaringen en employer branding, zegt Linus Wetterlind, oprichter van Realcruit. 

Over de Grade Group 

De groeiende groep bestaat nu uit de bedrijven Varbi, Grade, Workbuster, Refensa en Realcruit. Grade biedt een totaaloplossing binnen Talent Management die zich uitstrekt over de gehele employee journey. De Groep heeft een omzet van SEK 150 miljoen, waarvan bijna 90% terugkerende inkomsten zijn. De grootste eigenaar is Viking Venture.