Därför ska du använda social media-annonsering

Det finns många fördelar med att annonsera ut sina lediga tjänster i sociala medier. Visste du att hela 4 av 5 kan tänka sig att byta jobb om rätt jobb dyker upp? Dessa är till stor del passiva jobbsökare, det vill säga de letar inte aktivt efter ett nytt jobb. Dessa personer når du lättare genom att annonsera i sociala medier då de flesta av oss kanske någon gång då och då scrollar igenom vårat Facebook- eller LinkedIn-flöde. 

Till skillnad från exempelvis tidningsannonsering når du också kvalitet framför kvantitet på mottagare av annonsen. En tidning kanske har väldigt många läsare men vi kan aldrig veta exakt vilka och heller inte vilka som ser just jobbannonsen. Målgruppsstyrda annonser i sociala medier vet vi vilka som kommer få upp i sitt flöde och annonsen syns helt enkelt där just er målgrupp finns, passiva som aktiva jobbsökare.

Vi på Varbi har ett eget team för just denna typ av annonsering där vi skräddarsyr en annons just utifrån era behov och med hjälp av algoritmer i världsklass styr den mot er målgrupp. 

Våra främsta tips när du utformar en annons till sociala medier är:

  1. En bra bild eller video. 

En bild säger mer än tusen ord och är det första mottagaren ser i annonsen. Använd gärna bilder från den egna verksamheten, kanske någon som symboliserar tjänsten eller varför inte en bild på kollegorna?

  1. Texten.

Ha inte en för tung text. Social media-annonsen är bara en liten blänkare för att få personer att vilja klicka vidare och läsa hela annonsen. Det ska inte vara en sammanfattning av hela jobbannonsen utan lätt, kort och lockande. Gå inte redan här in på krav och kvalifikationer utan berätta hellre om tjänsten, vad man kan bidra med eller lyft förmåner, möjligheter eller vilken härlig stämning det är på arbetsplatsen.

Igår hade vi ett webinar där vi djupdök i ämnet och gick igenom hur ni med väldigt få klick får en målgruppsanpassad annons för just ert aktuella jobb direkt i rekryteringssystemet. Rekryterar du via Varbi och vill se webinaret i efterhand? Det ordnar vi! Uppge din epostadress nedan så skickar vi det till dig.

[contact-form-7 id=”2398″ title=”Webinar social media-annonsering”]