Hantera företrädesrätt direkt i Varbi rekryteringssystem

Med hjälp av Varbi Företrädesrätt kan ni smidigt, digitalt och GDPR-anpassat sköta processen direkt i systemet för att kvalitetssäkra att ni lever upp till företrädesrätten (LAS). Rekryterande chef är ansvarig för att alltid börja med att kontrollera om det finns någon tidigare anställd med företrädesrätt till återanställning som har tillräckliga kvalifikationer för tjänsten som ska tillsättas, eller om någon som arbetar deltid har anmält att hen vill ha utökad sysselsättningsgrad. Rekryterande chef ser endast de kandidater som är markerade med ”giltig anmälan”, vilket sparar både tid och är smidigt. Kandidaterna kopieras med ett par knapptryck över till relevanta öppna rekryteringsärenden.

Fördelen med att hantera företrädesrätten direkt i rekryteringsverktyget är många, men framförallt förenklar det att slippa hålla koll på kandidater i flera olika verktyg.

”Från en tidigare väldigt administrativt tung process med att hantera medarbetare som gör anspråk på företrädesrätt har vi med Varbis hjälp fått en fantastiskt smidig och kvalitetssäkrad process. Rekryterande handläggare kan enkelt ta del av listan av medarbetare som begärt företräde. Det är också väldigt fördelaktigt att vi kan se aktuellt cv för personen i fråga. Ingen pappershantering utan en helt digital process. När företrädesrätten löpt ut försvinner ej aktuella personer automatiskt. Vi är väldigt nöjda med modulen!”

– Martin Sjölund, HR Consultant, Karolinska Institutet

Vill du att vi kontaktar dig för att visa hur det fungerar? Fyll i din epost nedan så hör vi av oss inom kort! 

[contact-form-7 id=”2658″ title=”Företrädesrätt intresse”]