I Love HR – Intervju med Michaela Digneus, Varbi

Kan du börja med att berätta kort om din egna karriär?

– Ja, absolut. Jag flyttade till Trollhättan från Vaxholm för att studera på Personalvetarprogrammet på Högskolan Väst. Det var en utmaning på många sätt och jag visste knappt var Trollhättan låg innan jag flyttade hit. Efter två år började jag jobba extra på MyNetwork (Varbi). Jag började som säljare men det var inte riktigt min grej, så sen blev det mer administrativt arbete samt kundservice och även lite produktutveckling (fast det visste jag inte att det var då). Efter att ha jobbat ungefär ett år heltid på MyNetwork flyttade jag tillbaka till Stockholm. Jag jobbade flera år inom rekrytering- och bemanningsbranschen, där jag fick med mig mycket kunskap och erfarenhet om både rekrytering och människor. Jag hittade även ett nytt intresseområde, personlighet och dess betydelse, vilket har gjort att jag är certifierad i flertalet personlighetstester. Efter cirka fem år flyttade jag tillbaka till Trollhättan och en månad innan jag skulle börja på ett nytt jobb, ringde Magnus och sa: “Nu har jag ett jobb till dig!”. Det kunde jag inte tacka nej till. Jag är så glad att vara tillbaka på Varbi igen, nu i rollen som HR-chef/produktägare. 

Precis som på många snabbväxande bolag så får man sitta på olika roller och du är idag HR-chef och produktägare på Varbi. Vilka utmaningar innebär det tycker du?

– Framförallt är det väldigt roligt att ha den här rollen! Jag tycker att rollerna har många likheter då de båda handlar om rekrytering och människor samt att arbeta strategiskt. Utmaningen är när båda rollerna kräver mycket tid samtidigt, då är risken stor att ett område blir lidande. 

Att jobba i ett snabbväxande bolag kan vara en utmaning och det är lätt att hela tiden se framåt, men om vi skulle titta lite i backspegeln så är Varbi idag ett helt annat bolag än när du började för tre år sedan. Är det några saker du är speciellt stolt över om du ser tillbaka på de åren?

– Jag skulle säga att jag är mest stolt över hur mycket vi har utvecklats i vår organisation, både individuellt och tillsammans. Med hjälp av lite mer struktur och planering samt mer definierade roller, har vi tagit stora kliv framåt som bolag. Jag är väldigt stolt över alla som jobbar på Varbi och att vi fortfarande har så bra sammanhållning och god gemenskap. För oss är relationen alltid i fokus. 

Just nu är det väldigt mycket positivt som händer kring bolaget men samtidigt ska verksamheten hela tiden utvecklas vilket såklart innebär utmaningar. Vad tror du är viktigt för att behålla den personliga kulturen som vi byggt upp på Varbi i framtiden?

– Svår fråga. Jag tror det viktigaste är att vi fortsätter ha en öppen dialog inom bolaget och vågar säga vad vi tycker med en respekt för varandra. Vi är också väldigt hjälpsamma och stödjer både varandra och våra kunder, det tror jag också är en viktig faktor. Magnus har skapat den goda sammanhållning vi har på Varbi idag och genom att fortsätta ha aktiviteter som Varbidagarna, AW, hälsoutmaningar och andra roliga events, tror jag vi kan behålla vår personliga kultur. 

Sist men inte minst, när den här intervjun publiceras så är det sommar, vad har du för semesterplaner? 

Så härligt med sommar! Det blir en resa till Spanien med familjen, där vi ska bo hos våra vänner. Sen ska vi vara hemma och fixa med hus och trädgård och förhoppningsvis sola och bada massor!