Intervju med Jessica Rydström – Personalchef Forshaga kommun

Vill du börja med att berätta lite om din egen karriär? 

Började år 2003 som personalsekreterare och utredare och har arbetat brett med personal- och organisationsfrågor sedan dess, varav de senaste sex åren som personalchef. Avslutade min utbildning på KAU 2004, så det sista året både arbetade jag på mitt första personaljobb och studerade samtidigt.

Mitt under brinnande covid-19 så klev du på din nya tjänst som personalchef på Forshaga kommun, hur har första tiden varit? 

Det har varit spännande och jättekul att börja i Forshaga där jag stortrivs, men jag måste erkänna att det varit lite speciellt att vara ny i en organisation mitt i en pandemi med allt vad det innebär. Framförallt att jag träffat ganska få av mina kollegor i verkligheten, endast digitalt. Det är helt klart svårare att vara ny när det endast är digitala möten.

Hur tror du att ert HR-arbete på sikt kommer påverkas av de senaste två åren?

Digitaliseringen har inneburit många bra saker och många möten kommer fortsätta vara digitala, liksom utbildningar och vi kommer resa mindre. Distansarbete har blivit en vana och vi har nu påbörjat arbetet med återgång efter pandemin och ser över riktlinjer mm och hur vi kan vara en attraktiv arbetsgivare.

Vad är det du älskar med HR-arbetet?

Att möta människor och att vara med och bidra till att medarbetarna och organisationen utvecklas. Arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Ingen dag är den andra lik!

Den här intervjun kommer publiceras i sommar. Så vad har du själv för sommarplaner i år?

Jag och familjen (man och två barn) kommer hemestra vid vårt smultronställe och sommarstuga i Glava vid Glafsfjorden där vi ska sola, bada, fiska och åka på dagsturer!