Intervju med Cecilia Jensen – Drömjobbet

Kan du börja med att berätta kort om din egen karriär?

– Jag valde att utbilda mig till ekonom efter gymnasiet och jobbade samtidigt på en av storbankerna under studierna. Efter sista året på utbildningen (som utbytesstudent i Tyskland) hamnade jag i Bryssel, där jag jobbade några år med värdepappershandel på ett finansiellt institut. Jag insåg att jag längtade efter något mer, att få jobba med samhällsförbättrande aktiviteter och valde därför att flytta hem till Sverige och utbilda mig till miljövetare. Samtidigt som jag gjorde min andra kandidat jobbade jag också nästan heltid på ett litet kommersiellt fastighetsföretag – som uthyrare, förvaltare och hållbarhetsansvarig. 

Vad är det du verkligen brinner för (om det finns möjlighet förstärk med någon historia från verkliga livet)?

– Jag drömmer om att få bidra till att vi i framtiden kan leva ett mer hållbart liv och att få hjälpa den biologiska mångfalden. När jag var liten var min högsta önskan att få jobba på WWF och “hjälpa djur” – men jag visste inte riktigt hur. I vuxen ålder har jag insett att mina styrkor ligger i nätverkande, sälj, ge service, utbilda och påverka genom kommunikation snarare än att vara ute på fältet.  Att få initiera, upprätthålla och leda dialoger med myndigheter och näringsliv, analysera och utveckla strategier, samordna mellan berörda organisationer och “ta hem” innovationer till Sverige, samt representera på nationell och internationell nivå är min dröm. 

Vilket jobb drömmer du om?

– Jag drömmer om att få jobba som miljökonsult. Restaurering av ekosystem och främjande av biologisk mångfald är mina starkaste intresseområden. 

Vad är viktigast för dig när du väljer en ny arbetsgivare?

– Företagets vision är viktigast. Utvecklingsmöjligheterna inom organisationen och flexibiliteten hos arbetsgivaren kommer också högt upp. 

Vad är viktigaste i en rekryteringsprocess när du söker ett jobb? 

– En öppen dialog där båda parter är ärliga om förväntningarna. Allt behöver inte vara perfekt, men risken är större att det blir fel om man inte går in med rätt förutsättningar. 

Stort tack för att du ville vara med och vi hoppas att någon snart tar chansen och anställer dig! Lycka till med jakten på drömjobbet.