I love HR – intervju med Linda Axäng, AxÖ Consulting

Kan du börja med att berätta lite mer om din egen karriär?
– Sedan snart 20 år har jag varit verksam inom rekryteringsbranschen och arbetat både mot privat och offentlig sektor. I min roll har jag förmånen att få träffa otroligt många människor som på ett eller annat sätt är på väg, på väg att anställa nya medarbetare, hitta sitt nya uppdrag etc. I princip alla möten är av positiv karaktär, jag har världens roligaste jobb! Jag är socionom i botten, kompletterat med HR-kompetens och har även arbetat som HR-chef i olika verksamheter. 

Ni startade AxÖ Consulting 2017 och har haft en otrolig utveckling, vad är er hemlighet?
– Vi är bra på att rekrytera fantastiska medarbetare, det är faktiskt sant! Vårt gemensamma arbete präglas av engagemang, ansvar och uthållighet i alla våra möten, såväl i möte med kund, kandidat, leverantör som samarbetspartners. Vi växer med rätt människor och älskar det vi gör. Vi är lyhörda mot kundens önskemål och sätter oss in i företagets kultur, utmaningar, visioner och företagsklimat. Allt för att på bästa sätt matcha rätt kandidat till rätt uppdrag. 

Ni jobbar med väldigt många stora arbetsgivare både inom offentlig sektor och privata marknaden, upplever ni några skillnader i arbetssätt?
Oavsett om det är uppdrag inom privat eller offentlig sektor så innehåller vår rekryteringsprocess alltid vissa steg för att säkerställa kvalitet i uppdraget. Däremot så skiljer sig de interna processerna hos uppdragsgivaren en del, så kandidatupplevelsen kan skilja sig åt.  

Ni jobbar mycket med att tillsätta tunga poster som VD:ar, förvaltningschefer och kommundirektörer, vad är viktigt att tänka på när man jobbar med så viktiga roller?
Vid alla tillsättningar är det viktigt att förstå och förmedla roll och sammanhang, både för kandidaterna men även för verksamheten som rekryterar. Det är viktigt att det finns en samsyn gällande uppdrag, utmaningar, förväntningar och avgränsningar för att skapa rätt förutsättningar.