I love HR – intervju med Linda Wade på Wade & Partners

Vad kul att du vill vara med Linda, kan du berätta lite mer om din karriär?
Tack för att jag fick förfrågan! Jag har alltid tyckt om att hjälpa människor och se dem lyckas. Efter examen från personalvetarprogrammet 2014 har jag fått arbeta med precis det jag älskar – hjälpa andra människor att lyckas genom att hamna på rätt arbetsplats. Vi spenderar många timmar på jobbet och behöver trivas för att kunna må bra och prestera på topp. Nu är det sju år sedan jag började arbeta som rekryterare och det är lika stimulerande att matcha rätt nu som då.

Du startade nyligen ditt egna företag, Wade & Partners AB, har du några lärdomar som du vill dela med dig av kring den processen?

– Den största lärdomen är att inte krångla till något. Våga ta steget till att göra det du vill och lita på att du kan. Det du inte kan lär du dig. Allt behöver inte vara perfekt. Det viktiga är att du kommer framåt i din utveckling och känner glädje och stolthet i det du gör.

Du brinner för rekryteringen, vad har du för vision för företaget i framtiden? 

– Visionen är att växa tillsammans med våra kunder. Det ska vara enkelt och tryggt att anlita oss som rekryteringspartner, både för våra kunder och kandidater. Passion är det som ska genomsyra hela verksamheten oavsett storlek på företaget.

Vad tror du är viktigt för att man ska lyckas med sin rekryteringsprocess? 

– Det är många delar som är viktiga för en lyckad rekryteringsprocess. Dels behöver vi synas i rätt kanaler, dels behöver vi ha en enkel och transparent ansökningsprocess, men framför allt; lyssna på kandidaten! Har kandidaten sökt fel jobb? Eller kommer personen att trivas på arbetsplatsen?

Sist men inte minst; vad är det som du älskar allra mest med ditt nya jobb? 

– Så svårt att välja! Jag älskar verkligen allt kring företaget. Alla drivna personer som jag får möta och allt nytt som jag får lära mig varje dag gör mig otroligt energifylld. Det känns kul att gå till jobbet!