I love HR – intervju med Caroline Kjellman Englén, HR-ansvarig på EnviroProcess

Kan du börja med att berätta kort om din egna karriär och vem du är i din yrkesroll? 

– Jag har haft en ganska varierande karriär innan jag kom in på HR-spåret. Under många år jobbade jag med hästar och tävlade i ridsportgrenen fälttävlan, jag har även varit butikschef i en klädbutik under några år. På högskolan läste jag arbetsvetenskap och tog senare en masterexamen i Human Resource Management från Göteborgs universitet. Inom HR har jag haft olika roller där jag började som assistent och generalist tills idag då jag har ansvar för HR frågor på EnviroProcess. 

Tack vare väldigt bra chefer som har gett mig stor frihet och låtit mig prova på mycket tidigt i karriären har jag haft möjligheten att växa relativt fort. Att ha fantastiska människor omkring sig är ovärderligt. 

Du har varit på EnviroProcess nu i över två år och ni växer hela tiden, vilka är dina största utmaningar?

– Även om det är ett lyxproblem att växa så kommer det såklart med utmaningar. En del av det handlar om att hitta rätt strukturer för hur HR-arbetet ska utvecklas. Att digitalisera och skapa smidiga processer både för chefer och medarbetare är konkreta exempel av vad jag jobbar med att förbättra. En av EnviroProcess styrkor är att vi är ett väldigt agilt företag och i arbetet att hitta nya strukturer är det viktigt att vi förblir flexibla. 

Något annat som är viktigt för oss att bevara när vi växer och anställer nya medarbetare är vår företagskultur. Den präglas av ett stort driv, positivitet och omtänksamhet. När vi nu förhoppningsvis passerat det värsta i pandemin så längtar vi efter att få träffas IRL och återuppta våra roliga personalaktiviteter. 

Varför älskar du att jobba med HR?

– Jag trivs bra med variationen i arbetet och att det finns en bredd, ingen dag är den andra lik. Men det absolut roligaste är att kommunicera med alla människor i organisationen. 

När jag började plugga var jag först inne på att bli civilekonom men kände ganska snabbt att jag saknade det mänskliga perspektivet därför tror jag HR passar mig bra. 

Om jag är i början av min karriär inom HR, vilket råd vill du ge mig då?

– Försök hitta ett första jobb där det finns en bredd som gör det möjligt att prova på mycket. Det är lätt att ha förutfattade meningar om vad man vill jobba med, men min upplevelse är att man sällan landar där man tror.