Tre tips i rekryteringssystemet från Jonas Wallén, marknadschef på Varbi

Hej Jonas! Vad kul att du vill vara med och dela med dig av dina favorittips i Varbi. Vilka är dina tre bästa funktioner?
– Mina tre bästa tips är det vi kallar för den “digitala pappershögen”, kuvertet i statusmenyn och att markera flera ansökningar samtidigt.

Varför?
– Om vi börjar med det som vi kallar för den digitala pappershögen så är det en otroligt smidig funktion som gör det möjligt att titta på flera ansökningar samtidigt. Du slipper klicka dig in och ut från kandidatlistan när du ska titta på flera kandidater, och kan istället bläddra snabbt och smidigt mellan dem. För att göra det markerar man de kandidaterna man vill titta på och väljer “Visa” och sedan “Visa på skärm (GDPR-anpassad)”. Då hamnar alla ansökningar i flikar högst upp där du smidigt kan se vilka ansökningar du redan tittat på. 

Den andra är den lilla kuvertikonen i statusen, om du skickat en intervjuinbjudan eller ett avslag till en kandidat. Om kandidaten öppnat meddelandet ser man det på kuvertet, då är kuvertet öppnat. På så vis ser man snabbt och smidigt om de tagit del av informationen eller inte. 

Och om vi går till den tredje, så är det funktionen att kunna utföra aktiviteter till många kandidater samtidigt. Om man får flera hundra ansökningar vill man snabbt kunna markera de som till exempel ska få ett avslagsmail. Då markerar man helt enkelt alla med ett par knapptryck och väljer att skicka meddelande, så går allt till alla samtidigt. Det sparar massor med tid. 

Min upplevelse är att detta är de saker som man gör ofta i systemet. Jag tycker att detta är tre funktioner som sparar mycket tid för rekryterande chef! 

Tack Jonas för tipsen!