Tre tips i rekryteringsverktyget av Michaela Digneus, HR-chef och produktägare

Hej Michaela! Vad kul att du vill vara med och dela med dig av dina favorittips i Varbi. Vilka är dina tre bästa funktioner? 

– Mina tre favoritfunktioner i Varbi är snabbansökan, personlighetstester och SMS-funktionen. 

Varför?

Snabbansökan:
Skapar möjlighet tillsammans med CV-inställningar att skala ner ansökningsformuläret och rekrytera CV-löst genom att endast begära in exempelvis, kontaktuppgifter och svar på urvalsfrågor (noggrant formulerade), vilket gör att rekryteringsprocessen blir mer öppen och icke-diskriminerande

Personlighetstester:
Använder man dessutom personlighetstester för de kvalificerade kandidater som söker CV-löst, så får man en urvalsprocess som är datadriven och objektiv i jämförelse med om rekryteraren ska göra en bedömning av alla ansökningarna utifrån vad kandidaterna skrivit i CV och personligt brev.

SMS:
Denna funktion är ett mycket bra komplement till meddelanden i systemet. De kandidater som inte svarat på meddelanden som skickat i systemet, kan få en påminnelse via SMS att gå in och läsa SMS:et, det underlättar dialogen mellan arbetsgivare och kandidater.

Stort tack Michaela för tipsen!