I love HR – intervju med Christoffer Landin, HR-ansvarig på Grade

Hej Christoffer! Vill du börja med att berätta lite om dig själv och din karriär?
– Personalvetare med en kandidat- och masterexamen i personal- och arbetslivsfrågor. Min bakgrund inom idrottens värld har satt stor prägel på mina personliga egenskaper, värderingar och den jag är som arbetstagare och medarbetare. Jag är en före detta handbollsspelare som idag arbetar som Head of People & Culture på Grade AB som är en del av Grade-koncernen. Jag är i grunden utvecklingsdriven och intresserar mig för människor och mångfald. Mina ledord tydlighet, empati och engagemang är ständigt en del av min vardag.

Du jobbar som HR-ansvarig för ett företag som fokuserar mycket på medarbetarresan och medarbetarens och organisationens välmående. Hur skulle du säga att det speglar sig i ditt dagliga arbete?
– Som HR-ansvarig för Grade AB, en del av Grade-koncernen, har jag den stora fördelen att kunna använda vår plattform för lärande och utveckling även i vårt interna arbete. Jag lever efter tankesättet: Lev som du lär. Ska vi kunna stå rakryggade mot våra kunder vill det till att vi själva både tror på, och använder den plattform vi säljer. På så sätt blir medarbetarresan och alla medarbetares välmående ständigt en del av min vardag och våra tillvägagångssätt.

Vad är ditt bästa tips till organisationer som vill ge sina medarbetare den bästa möjliga medarbetarresan?
– Hur mogen är er organisation? Alla organisationer är olika. Vi ska lyssna in omvärlden och sedan applicera det på vår organisation. I vissa organisationer kan vi slå på stora trumman, medan i andra organisationer får man nöja sig med små, små trumvirvlar.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att få möjligheten att påverka och bidra till att medarbetare får en bättre vardag. Min önskan är att alla medarbetare, och chefer, ska vara både motiverade samt engagerade till sitt arbete och varje dag arbetar jag som HR-ansvarig för att detta ska bli verklighet.