I love HR – intervju med Emilia Vuori, People and Culture Manager på Bubbleroom

Hej Emilia! Vill du berätta lite om din bakgrund och karriär?

– Absolut. Jag har en internationell bakgrund och har pluggat i Sverige, Storbritannien och Finland. Jag har masterexamen och två kandidatexamina. Jag har jobbat över 10 år inom HR i olika typer av branscher, till exempel detaljhandel, IT och e-handel. HR är ganska likt oavsett vilken bransch man befinner sig i då det är människorna i organisationen som HR står för. HR är ett väldigt givande arbete för mig då jag ser möjligheter i situationer och gillar att skapa förändring och lösa problem. Jag älskar att hjälpa människor genom att lyssna på deras behov, ge dom möjligheter att växa i sina karriärer och att få dom att trivas på jobbet.

Vill du berätta lite mer om Bubbleroom?

– Jag har jobbat på Bubbleroom sen vintern 2021. Bubbleroom startades 2005 och är nu en av Skandinaviens största onlinebutiker. Vi har ett helt nytt kontor och lager i Viared, Borås och skickar alla varor därifrån varje dag. Bubbleroom noterades på Nasdaq First North Growth Market i november 2021. Vår vision är att bli nummer 1 livsstilsdestionation för lyxigt, glammigt & feminint mode. Vi är 90+ medarbetare och på HR är vi två, jag plus vår HR Assistent som fokuserar på förvaltning och utveckling av alla våra HR-system och HR-processer.

Du jobbar mycket med att öka medarbetarnöjdhet. Vill du berätta lite mer kring hur ni jobbar med det?

– Bubbleroom är en fantastisk arbetsgivare med de bästa medarbetarna och vårt mål är att alla ska se fram emot sin arbetsdag. Vår ledningsgrupp ser våra medarbetare som vår största tillgång. Under min tid har jag arbetat främst med fyra olika saker för att öka medarbetarnöjdhet: kultur och värderingar, ledarutveckling, kompetensutveckling och social hållbarhet. Våra värderingar är mod, driv och tillsammans – värderingar som beskriver oss på ett bra sätt, formar vår företagskultur och vägleder oss när vi fattar beslut, samt skapar gemenskap hos alla oss som jobbar här. God hälsa och välbefinnande tror vi är en förutsättning för ett långt och hållbart arbetsliv. Vi vill att alla ska må bra på jobbet och motiverar våra medarbetare att träna, motionera och röra på sig. Vi har utöver friskvårdsbidrag även en intern Må Bra-grupp som organiserar olika träningsaktiviteter. Vi eftersträvar även ett öppet företagsklimat och en hög affärsetik. Vi förespråkar flexibla arbetstider och möjligheten att arbeta hemifrån.

Hur arbetar ni med kompetensförsörjning nu och i framtiden hos er?

– För att ge våra medarbetare de bästa möjliga förutsättningarna krävs det att vi investerar i tid och utbildning. Kompetensutveckling kan vara genom formella utbildningar men även genom kunskapsutbyte mellan medarbetarna. Jag har även satsat mycket på ledarutveckling. Jag håller Ledarforum för att stärka ledarna och göra dem trygga i sina yrkesroller samt ger dem konkreta verktyg kring till exempel självledarskap och coachande ledarskap. Jag kör även ledarskapsutbildning för alla våra nya ledare. Starka ledare har medarbetare som mår bra och trivs på jobbet.

För er är det även viktigt med möjligheter att kunna växa inom bolaget. Har ni märkt någon effekt av det?

– Vi fokuserar inte bara på värderingsbaserad rekrytering utan också på att behålla våra fantastiska medarbetare. Det är ohört viktigt att även fokusera på internt employer branding. Vi främjar intern rekrytering och rörlighet inom bolaget. Vi har kul på vår resa tillsammans och vi hjälps åt för att det ska fortsätta vara det. När människor får möjlighet att utvecklas och bygga sin karriär hos oss så trivs dom också längre hos oss.

Slutligen, vad är det bästa med ditt jobb?

– Medarbetare som gör vår organisation till vad den är! Jag älskar att jobba med människor och vill hjälpa dem att växa i sina karriärer och skapa förändring. Det tycker jag är väldigt givande och utvecklande. Genom att anställa rätt person på rätt plats så kan våra medarbetare trivas och må bra på jobbet, samt även prestera bäst. Vi spenderar en stor del av vårt liv på jobbet och det är viktigt att man får jobba med det man gillar.