En lösning för all akademisk rekrytering

Akademisk rekrytering skiljer sig ofta från andra typer av rekrytering. Det finns ett behov av att inkludera sökkommittéer eller expertutlåtanden samt att ta emot mycket material från de sökande, till exempel publikationer eller referensbrev. Detta gör att enkla rekryteringsverktyg ofta inte stödjer akademisk rekrytering.

En illustration av rekryteringssystemet Varbi
En youtube-spelare som visar hur Lunds Universitet jobbar med Varbi

Varbi rekryteringsverktyg är ett system som hanterar både rekrytering av övrig och akademisk personal, och används av världsledande universitet som Lunds universitet, Karolinska Institutet och KTH. Varbi rekryteringsverktyg hjälper dig att följa dina ansökningar för att jobba mer effektivt så att du har tid på att fokusera det du gör bäst – att hitta rätt kandidat.

Digitalisera din rekryteringsprocess

  • Anpassade arbetsflöden
  • Digitalisera expertutlåtanden
  • Behörighetsstyrt
  • Anpassa ansökningsformulär
  • Integrationer med akademiska jobbportaler
  • Samarbeta med kollegor
  • GDPR-anpassat

En youtube-spelare som visar hur Karolinska Institutet jobbar med Varbi

Några av de universitet som använder Varbi:

Stockholm School of Economics om att bli ledande i Europa inom Faculty Recruitment

Sedan 2018 jobbar Stockholm School of Economics med Varbi för att ta emot sina ansökningar digitalt till skillnad från den manuella process de hade tidigare. 
   ”Det fungerar väldigt bra, det är skönt att ha allt samlat på ett och samma ställe. Vi gick från en väldigt manuell process med mycket mailande och pappershantering. Det gick åt mycket tid för oss på HR att hålla koll på diverse underlag, exempelvis sakkunnigutlåtanden. Nu är allt i systemet och vi kan lägga tiden på andra saker som är mer värdeskapande för organisationen. Det är väldigt skönt att ha digitaliserat rekryteringsprocessen.” 

KTH: ”Vi är stolta över hur vi arbetar med transparens och digitalisering i våra rekryteringsprocesser”

”KTH utser sakkunniga från olika delar av världen och de som bistår med sin expertis vid exempelvis rekrytering av lektor och professor. Det tillför mycket i vår process. I det sammanhanget underlättar Varbi då det är enkelt för oss att ge sakkunniga tillgång till underlag för bedömning. Sakkunniga som KTH utser deltar även i KTH:s rekryteringsnämnder och träffar kandidater på intervjun och där skiljer vi oss från många andra svenska lärosäten”

Hör våra kunder berätta om sin rekrytering

Kontakta oss

Världsledande universitet rekryterar med hjälp av Varbi Recruit. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

För att veta mer om våra priser eller att få en gratis demo, fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig så snart vi kan.

Faculty Recruitment Partners