Hanterar hundratals ansökningar

Arbetar du med ferie- eller sommarjobb och hanterar hundratals ansökningar? Gör det enkelt för dig och låt Varbi Feriejobb hantera dina ansökningar, din lottning och din kommunikation med de sökande.

  • Inmatning av feriepraktikplatserna
  • Webbaserad ansökning för elever
  • Kommunicera enkelt via sms/e-post
  • Hantering med stöd enligt GDPR
  • Lottning/matchning av platser och reservplatser
  • Elever tackar själva ja/nej till erbjuden plats

Skara kommun: ”Lottningsfunktionen är en favorit”

Hur länge har ni använt Varbi Feriejobb?
– Vi började använda Varbi Feriejobb 2013. Modulen var då i ett uppstart/utvecklingsskede. Det är fantastiskt kul att ha fått följa hur modulen har utvecklats till att idag blivit ett sådant komplett och lätthanterligt program att arbeta med.

Hur hanterade ni feriejobben innan jämfört med nu?
– Tidigare var det i princip helt manuell hantering med listor och ansökningspapper, och vi skickade ut alla papper inklusive information, anställningsavtal och besked via post. Men vad som förr tog tre personer att hantera, sköts nu (tack vare systemet) av en person på deltid.

Vilken är din favoritfunktion i Varbi?
– Alla funktioner i programmet som förenklar processen, inklusive anmälningar, överföring av information till avtal, meddelande och sms-funktion med mera är givetvis fantastiska och tidsbesparande. Dock så är väl lottningsfunktionen en favorit, då den manuella matchningsprocessen tidigare tagit väldigt mycket tid.

Andreas Ljungström
Arbetsmarknadskonsulent, Skara kommun

Fler referenser

“Grattis till ett mycket bra och användbart verktyg som i samband med fantastisk support verkligen underlättar hanteringen av feriepraktik!”

Hans Gustafsson, Götene kommun

“Varbi feriepraktik gör att vi kan bemöta våra feriepraktikanter på ett strukturerat och professionellt sätt. Smidig ansökningsprocess som ger snabb återkoppling. Det ger en bra användarupplevelse och vår administration har reduceras. En bra introduktion tills när ungdomarna ska ut och söka arbete i framtiden.”

Ann-Katrin Eriksson, Kils kommun

“Feriepraktiken var förr en administrativ huvudvärk. Men efter några års samarbete med Varbi skapades en skräddarsydd modul specifikt för feriepraktik som har alla digitala funktioner man kan önska. Vad som förr tog timmar att göra ordnas idag med ett knapptryck. Det blir inte enklare än såhär. Har man inte Varbis feriepraktikmodul är det hög tid att skaffa den! Ett system och ett företag i världsklass.”

Andreas Ljungström, Skara kommun

”Det har blivit en kvalitetssäkring av hanteringen genom det digitala ansökningsförfarandet, där alla information från de sökande finns samlat på samma plats, vilket också gör det mer tillgängligt för fler på vår enhet och därmed mindre sårbart.”

Caroline Falkander, Karlsborgs kommun

Några av de kommuner och regioner som använder Varbi Feriejobb idag:

Vill du veta mer om det digitala systemet Varbi Feriepraktik?

Fyll i din e-postadress så kontaktar vi dig!