Bubbleroomin People and Culture Manager Emilia Vuori haastattelu

Hei Emilia! Kertoisitko meille hieman taustastasi ja urastasi?
– Ehdottomasti. Minulla on kansainvälinen tausta, ja olen opiskellut Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Suomessa. Minulla on maisterin tutkinto ja kaksi kandidaatin tutkintoa. Olen työskennellyt yli 10 vuoden ajan henkilöstöhallinnon parissa erityyppisillä toimialoilla, kuten vähittäiskaupan, IT:n ja sähköisessä kaupankäynnin aloilla. Henkilöstöhallinto on melko samanlaista riippumatta siitä millä alalla olet, sillä HR edustaa ihmisiä organisaatiossa. Henkilöstöhallinto on minusta hyvin palkitsevaa työtä, koska näen eri tilanteissa mahdollisuuksia ja nautin muutoksen luomisesta ja ongelmien ratkaisemisesta. Rakastan auttaa ihmisiä kuuntelemalla heidän tarpeitaan, antamalla heille mahdollisuuksia kehittyä urallaan se saada heidät viihtymään työssään.

Kertoisitko meille hieman enemmän Bubbleroom yrityksestä?
– Olen työskennellyt Bubbleroomissa talvesta 2021 lähtien. Bubbleroom perustettiin vuonna 2005, ja se on nyt yksi Skandinavian suurimmista verkkokaupoista. Meillä on upouusi toimisto ja varasto Viaredissa, Boråsissa, ja toimitamme kaikki tuotteet sieltä päivittäin. Bubbleroom listattiin Nasdaq First North Growth Marketiin marraskuussa 2021. Visiomme on tulla numero ykköseksi lifestylesuunnittelussa luksuksen, glamourin ja naisellisen muodin alalla. Meillä on yli 90 työntekijää, ja henkilöstöhallinnossa meitä on kaksi, minä ja HR-assistenttimme, joka keskittyy kaikkien HR-järjestelmiemme ja -prosessiemme hallintaan ja kehittämiseen.

Teet paljon työtä työntekijöiden tyytyväisyyden lisäämiseksi. Miten se toteutetaan teillä?
– Bubbleroom on loistava työnantaja, jolla on parhaat työntekijät, ja tavoitteenamme on, että kaikki odottavat innolla työpäiväänsä. Johtoryhmämme pitää työntekijöitämme suurimpana voimavaranamme. Olen toimikauteni aikana työskennellyt pääasiassa neljän eri asian parissa työntekijöiden tyytyväisyyden lisäämiseksi: kulttuuri ja arvot, johtajuuden kehittäminen, kompetenssin kehittäminen ja sosiaalinen kestävyys. Arvomme ovat rohkeus, tarmokkuus ja yhdessä tekeminen – arvot, jotka kuvaavat meitä hyvin, muovaavat yrityskulttuuriamme ja ohjaavat meitä päätöksenteossa sekä luovat yhteisöllisyyttä kaikkien täällä työskentelevien kesken. Uskomme, että hyvä terveys ja hyvinvointi ovat edellytys pitkälle ja kestävälle työelämälle. Haluamme, että kaikilla on hyvä olla töissä, ja haluamme motivoida työntekijöitämme treenaamaan ja liikkumaan. Hyvinvointituen lisäksi meillä on myös sisäinen Feel Good -ryhmä, joka järjestää erilaisia kuntoilutapahtumia. Pyrimme myös avoimeen yritysilmapiiriin ja korkeaan liiketoimintaetiikkaan. Edistämme joustavia työaikoja ja mahdollisuutta työskennellä kotoa käsin.

Miten työskentelet osaamistarjonnan kanssa nyt ja tulevaisuudessa?
– Panostaminen aikaan ja koulutukseen on avainasemassa, jotta voimme tarjota työntekijöillemme parhaat mahdolliset mahdollisuudet. Taitoja voidaan kehittää koulutuksen avulla mutta myös jakamalla tietoa työntekijöiden kesken. Olen myös panostanut paljon johtajuuden kehittämiseen. Järjestän johtajuusfoorumeita, joiden tarkoituksena on voimaannuttaa johtajia ja antaa heille itsevarmuutta ammatillisissa rooleissaan sekä konkreettisia työkaluja esimerkiksi itsensä johtamiseen ja valmentavaan johtamiseen. Järjestän myös johtajakoulutusta kaikille uusille johtajillemme. Vahvoilla johtajilla on työntekijöitä, jotka voivat hyvin ja nauttivat työstään.

Teille on myös tärkeää saada mahdollisuus edetä yrityksessä. Oletteko huomanneet mitään vaikutuksia?
– Keskitymme paitsi arvoihin perustuvaan rekrytointiin myös siihen, että pidämme loistavat työntekijämme palveluksessamme. On erittäin tärkeää keskittyä myös sisäiseen työnantajabrändäykseen. Edistämme sisäistä rekrytointia ja liikkuvuutta yrityksen sisällä. Meillä on hauskaa yhteisellä matkallamme, ja autamme pitämään sen sellaisena. Kun työntekijöillä on mahdollisuus kehittyä ja rakentaa uraansa meillä, he myös viihtyvät meillä pidempään.

Lopuksi, mikä on parasta työssäsi?
– Työntekijät organisaatiostamme tekevät siitä sellaisen mikä se on! Rakastan työskennellä ihmisten kanssa ja haluan auttaa heitä kasvamaan urallaan ja luomaan muutoksia. Minusta se on hyvin palkitsevaa ja antoisaa. Palkkaamalla oikean henkilön oikeaan paikkaan työntekijämme voivat viihtyä ja tuntea olonsa hyväksi, sekä suoriutua työstään parhaalla mahdollisella tavalla. Vietämme suuren osan elämästämme työssä ja on tärkeää, että saat tehdä sitä mitä rakastat.